Maatwerkadvies


Een energielabel voor jouw
woning 
is in 4 stappen geregeld!

Energielabel
vanaf € 189,-

Snel leverbaar!

 Labelupgrade-
advies € 150,-

Snel inzicht in een labelsprong!

 Maatwerkadvies
vanaf € 650,-

Advies op maat, naar uw wensen.

Subsidiebegeleiding
vanaf € 289,-

Wij halen eruit, wat erin zit!

Gecertificeerd Maatwerkadvies

Een gecertificeerd maatwerkadvies is een persoonlijke, praktische gids voor het verduurzamen van uw woning.

Dit advies is ontworpen voor huiseigenaren die streven naar energiebesparing en een duurzame renovatie van hun huis. Ook kunt u het Maatwerkadvies goed inzetten voor de aanpak en het doorrekenen van uw specifieke situatie.

Wat omvat het gecertificeerde Maatwerkadvies?

Een Maatwerkadvies omvat een persoonlijk advies voor uw woning. Het advies bevat diverse aanbevolen maatregelen om energie te besparen. Meestal omvat dit een combinatie van isolatie, aanpassingen aan installaties en methoden om zelf energie op te wekken. Tevens geeft het advies een inschatting van de kosten, beschikbare subsidies en de terugverdientijd van de investering. Daarnaast kijken wij naar het grotere geheel, wordt u de komende jaren aangesloten op een warmtenet vanuit de gemeente? Dan nemen we dit mee in ons advies!

Het rapport beschrijft ook de verwachte impact van deze maatregelen op uw energierekening.

Het advies wordt opgesteld door een gecertificeerde energieprestatie-maatwerkadviseur. Dit betekent dat deze adviseur gediplomeerd is om gecertificeerde maatwerkadviezen op te stellen. Deze adviezen worden erkend en geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Financiering

Steeds meer financiële instellingen zoals hypotheekverstrekkers en banken vragen naar een gecertificeerde maatwerkadvies ter onderbouwing voor een financiering.

Het verduurzamen van uw woning hoeft niet kostbaar te zijn als u de juiste stappen neemt. Investeren in de verduurzaming van uw huis loont vrijwel altijd. Niet alleen bespaart u energie, maar u bespaart ook op uw energienota. Op deze manier betaalt de investering zich vaak snel terug. Bovendien profiteert u van een comfortabeler huis en een verhoogde waarde van uw woning als gevolg van de verduurzaming.

Vanaf 1 januari 2024 mag er meer geleend worden voor een woning die energiezuinig is, ook mag er meer geleend worden voor het verduurzamen van de woning.

Voor de aankoop van een woning met een A-label mag er tot € 10.000,- extra geleend worden en bij een A+ -label zelfs € 20.000,- !

Daarentegen geldt dat voor woningen met een slecht energielabel zoals bijv. E of F er minder geleend mag worden voor de aankoop ten opzichte van bijv. een label-C woning. Wel mag er voor een woning met een slecht label, meer geleend worden voor energiebesparende maatregelen. Zie hiervoor onderstaande tabel.*

Een maatwerkadvies geeft een overzicht van de investeringskosten en de geschatte terugverdientijd, rekening houdend met beschikbare subsidies, zoals bijv. de Investeringssubsidie Duurzame Energie en energiebesparing (ISDE).

U kunt het gecertificeerde Maatwerkadvies gebruiken om bij de bank aan te tonen dat met de voorgestelde maatregelen, de energiebesparing (en het energielabel) ook echt behaald wordt. Vaak kunt u op basis van dit rapport de hypotheek (met rentekorting!) of het bouwdepot rond krijgen.

Wij leveren gecertifieerd maatwerkadvies vanaf € 650,- incl. BTW. Dit is inclusief het afmelden van het nieuwe label na uitvoering van de voorgestelde maatregelen.

Bronvermelding:
Volkshuisvesting Nederland

Wist u dat?

Vanaf 2026 het verplicht is om bij het vervangen van de cv-ketel, te kiezen voor minimaal een hybride warmtepomp?
Met ons Maatwerkadvies kunnen wij snel deze investering en de terugverdientijd inzichtelijk maken voor u, zodat u een optimale keuze kunt maken.