Labelupgrade advies


Een energielabel voor jouw
woning 
is in 4 stappen geregeld!

Energielabel
vanaf € 189,-

Snel leverbaar!

 Labelupgrade-
advies € 150,-

Snel inzicht in een labelsprong!

 Maatwerkadvies
vanaf € 650,-

Advies op maat, naar uw wensen.

Subsidiebegeleiding
vanaf € 289,-

Wij halen eruit, wat erin zit!

Labelupgrade-advies

Labelupgrade-advies is onze dienst die gericht is op het verbeteren van energielabels voor woningen.

Onze adviseur kijkt tijdens de opname van het energielabel globaal naar mogelijke verduurzamingsmogelijkheden. Als het label niet overeenkomt met uw verwachtingen of niet het gewenste niveau bereikt, verstrekken we handige tips, praktische aanbevelingen en een globaal advies om een reële labelupgrade te realiseren. Dit advies kunt u gebruiken als een eerste aanzet om uw woning te verduurzamen. Dit advies is echter niet zo uitgebreid en gedetailleerd als een gecertificeerd maatwerkadvies, het dient puur als basis om de mogelijkheden m.b.t. verduurzaming inzichtelijk te krijgen.

Het Labelupgrade-advies streeft ernaar om u te helpen uw woning te upgraden naar een hoger energielabel, waardoor u niet alleen kunt besparen op energiekosten maar waarmee ook uw woning in waarde stijgt! Ook kunt u hierdoor vaak profiteren van rentekorting!

Wij bieden onze Labelupgrade-advies aan voor € 150,- incl. BTW en alleen in combinatie met een energielabel.

Verhoog je woningwaarde met een beter energielabel!

Het energielabel heeft een steeds grote invloed op de verkoopprijs van woningen, hoe gunstiger het label, hoe meer er voor een woning betaald word.
In het algemeen geldt dat bij vrijstaande woningen van een wat oudere leeftijd de waardevermeerdering het hoogste is, dit omdat er voor deze typen woningen de investering dikwijls hoger ligt dan bijv. bij een recentere tussenwoning.
Toch profiteert u nagenoeg altijd van een hoger energielabel bij verkoop, dit kan oplopen tot zelfs gemiddeld 7 % van de woningwaarde ofwel een bedrag van circa € 29.568,-* !

Dit blijkt uit onderzoek van databureau Brainbay in samenwerking met NVM makelaars en de RVO**. Voor de volledige bron en het onderzoek kijkt u op: https://www.nvm.nl/nieuws/2023/effect-van-beter-energielabel/

Ook kleine(re) aanpassingen kunnen al snel een waarde verhogend effect hebben, zo geeft het (laten) installeren van bijv. vloerverwarming al een waardevermeerdering van gemiddeld circa 2 %, dit is een bedrag van circa € 8.448,-* !

Een labelsprong van C naar A is dikwijls (vrij) eenvoudig te realiseren, wij kunnen dit snel voor u inzichtelijk maken met ons labelupgrade-advies.

De sprong van C naar A levert u gemiddeld € 32.524,-*** aan extra woningwaarde op!

Het kan dus zeker de moeite waard zijn om eerst uw woning te verduurzamen en daarna pas te koop te zetten!

* Op basis van een gemiddelde woningwaarde van € 422.400,- prijspeil december 2023.

*** O.b.v. de gemiddelde waardestijging a 7,7% in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe.

Wilt u snel inzicht in een labelsprong? Kies dan voor een labelupgrade-advies! Wij bieden deze service aan voor € 150,- incl. btw en alleen in combinatie met een energielabel.

Bronvermelding:
Website CBS
www.brainbay.nl
www.NVM.nl